Concert Tenna

Concert Tenna
Concert Tenna

Concert in het Italiaanse Tenna door docenten van de Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier, dwarsfluit – Lindy Adema, hoorn – Durk Krol zang – Douwe Kamminga slagwerk – Wigo van der Schoot en piano – Petra Wielemaker, Op het programma staan virtuoze fluitstukken van Chaminade en Ganne voor fluit & piano ,een Sonate van Poulenc (fluit & piano), Nocturne van F. Chopin pianosolo, Rondo Mozart hoorn & piano, liederen van Vaughan Williams voor piano & zang. Als ensemble stuk voor slagwerk zang piano fluit & hoorn spelen we liedjes van Jaques Brel.

Paolo Angeli heeft namens de pro loco burgemeester van Tenna ongeveer een jaar geleden een verzoek gedaan aan Jaques Brinker uit Leek of de burgemeester van Leek en de gemeente interesse zou hebben voor het opbouwen van een culturele uitwisseling met het plaatsje Tenna. Dit schilderachtige plaatsje ligt een kleine 1200 kilometer van Leek.

De delegatie van Tenna die Leek heeft bezocht, bestond uit 6 personen, waaronder de loco-burgemeester, mevrouw Loredana Camin, en twee leden van de culturele raad Pro Loco. Op het programma staan o.a. een bezoek aan het Museum Nienoord, het kerkje in Midwolde en aan een molen. Ook was er een uitstapje gepland naar Groningen met een wandeling door de hofjes en een bezoek aan het Groninger Museum.dsc_0283