Pianolessen door Petra Wielemaker

petra-3

Van muziek maken wordt je sociaalvaardig en zelfbewust en maakt het opgroeiende kind slimmer.
Door pianospelen worden je creatieve mogelijkheden aangesproken en ontwikkeld.Dit geldt ook voor eigenschappen die te maken hebben met motivatie en gevoel zoals de wil om te leren, concentratie, betrokkenheid, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, zelfkritiek en dergelijke.

Mijn lespraktijk zit op dit moment helaas vol. Na de zomervakantie zijn er mogelijke wisselingen. Wilt u wel op de lijst staan? Vul dan het inschrijfformulier /opgave lessen in en dan word uw aanvraag in volgorde van binnenkomst behandeld.

Muziek spelen traint je hersenen

Muziek maken geeft niet alleen plezier, muziek studeren traint ook je hersenen. Met muzieklessen oefen je verschillende capaciteiten, zoals fijne vinger/hand coördinatie , het herkennen van toon en ritme het vertalen van muzieknoten naar vingerbewegingen. Kinderen die muzieklessen hebben gehad scoren duidelijk beter in een test voor ruimtelijk inzicht dan kinderen die computerlessen hebben gehad.

Pianospelen, kan ik dat leren?

Oefenen is voor muziek wat trainen is voor sport. Om piano te leren spelen en steeds beter te worden, moet je oefenen. Piano leren spelen kan al vanaf 5 jaar. Bij kinderen van vijf of zes en jonger, kun je eigenlijk nog niet over “oefenen” spreken. Voor deze leeftijdsgroep is het belangrijk dat ze ontzettend veel plezier met hun instrument hebben. Als ze een paar keer vijf tot tien minuten kunnen spelen is dit prima. Kortere sessies werken vaak beter dan langere. Voor de kinderen van zes jaar en ouder, kun je met twintig minuten per dag beginnen. Er wordt lesgegeven op een goed gestemde vleugel en piano’s.

Tarieven Pianoles

Het jaartarief voor een wekelijkse les van 20 minuten is € 430

Het jaartarief voor een wekelijkse les van 30 minuten is € 645

Het lesgeld kunt u in 2 termijnen betalen.
U krijgt een factuur van mij in september (voor augustus – december)  en in januari (januari – juli). Er zijn ook zijn er tweewekelijks lessen mogelijk voor een lager tarief €323.

 Uw piano thuis laten stemmen

Zoekt u een ervaren en goede pianostemmer? Kijk dan op de website van Erik Kammenga:  pianostemmengroningen.nl