Geslaagde Solistendag met veel pianoleerlingen

Op zaterdag 18 november organiseerde Het KunstKwartier de derde editie van hun solisten- en ensembledag, waarvoor deze keer het MFA Grootegast was gekozen als locatie.
De solisten- en ensembledag  is een dag voor iedereen van jong tot oud die iets wil laten zien en horen op het podium voor een jury. Deze jury is er vooral om de deelnemende artiesten op een positieve manier feed-back te geven én alle artiesten krijgen een prachtige HKK Oorkonde! Docente Petra Wielemaker verzorgde de pianobegeleidingen voor de solisten die een act/muziekstuk hiervoor hadden uitgekozen. Aan de juryleden, Marianne Heeres en Lotte de Bruin, was het de zware taak om uit deze gemêleerde en talentvolle acts een winnaar te kiezen. Het programma aan deelnemers was ingedeeld in vijf categorieën:alle artiesten krijgen een prachtige HKK Oorkonde! Docente Petra Wielemaker verzorgde de pianobegeleidingen voor de solisten die een act/muziekstuk hiervoor hadden uitgekozen. Aan de juryleden, Marianne Heeres en Lotte de Bruin, was het de zware taak om uit deze gemêleerde en talentvolle acts een winnaar te kiezen. Het programma aan deelnemers was ingedeeld in vijf categorieën:
– Categorie ensembles ( 2 artiesten of meer)
– Categorie 1 : Solisten in de leeftijd t/m 9 jaar
– Categorie 2 : Solisten in de leeftijd 10 t/m 12 jaar
– Categorie 3 : Solisten in de leeftijd 13 t/m 15 jaar
– Categorie 4 : Solisten in de leeftijd 16 jaar en ouder

Volgens de juryleden was het ‘appels met peren vergelijken’, omdat deze editie wederom een schat aan mooie acts en optredens heeft gebracht en opgeleverd! Maar uiteindelijk moest toch de knoop worden doorgehakt, welke de volgende winnaars naar voren bracht:

In categorie 1 mocht Margot Tiekstra met haar ‘Klavierleeuwenconcert’ op piano de trofee, een echte zilveren HKK beker, in ontvangst nemen.
In categorie 2 Olivia Tiekstra met haar blokfluit ‘Almost as new’ en ‘ One Dollar’.
In categorie 4 ging Sonja Voolstra helemaal ‘Top of the World’ met de beker aan de haal.
Categorie 3 kende een ex aequo: Isa Bosma op saxofoon met ‘Sicilienne et Gigue’, begeleid op piano door Petra Wielemaker, en Isabelle van der Veen met haar vertolking van Billie Eilish’ en Khalid’s ‘Lovely’ op piano zorgde ervoor dat het KunstKwartier voor deze editie een extra beker moest bestellen.
In de categorie ‘ensembles’ wist Margot (Tiekstra) als bandleider met haar complete (familie) band, ‘de gangmakers’ nog een keer de beker op de schoorsteenmantel te spelen. 

We kijken terug op een zeer geslaagde dag.