Nieuws

Online Pianolessen in tijd van Quarantaine en Coronavirus

Nood breekt wet. Online Pianoles per Skype/FaceTime /Zoom is niet ideaal, logisch, anders hadden we dat altijd wel gedaan… Maar, er zijn toch echt leuke voordelen te vinden! Persoonlijk vind het ook een leuke uitdaging om goede en leuke lessen te blijven verzorgen met de hedendaagse techniek. Rust en regelmaat wordt ook zeer gewaardeerd door de ouders om de lessen online voort te zetten en mijn pianoleerlingen zijn dik tevreden! 

Hier krijg je ook weer veel energie van!

Daarnaast ben ik van mening dat het belangrijk is om positiviteit te creëren in deze tijden. Ik denk dat we daaraan kunnen bijdragen door toch de pianolessen door te laten gaan, ook al is het ietsje anders. Ik zie de afgelopen week in Nederland veel mensen keihard werken om anderen te helpen. Ik zie gave en creatieve initiatieven ontstaan; de een om anderen te helpen, en de ander om simpelweg iets leuks/ positiefs aan de samenleving toe te voegen. Positief denken helpt altijd, juist in een moeilijke periode. Laten we lekker blijven muziekmaken! en wat ben ik blij met alle leuke en gezellige filmpjes van mijn pianoleerlingen en het hebben van contact!

Prachtige kerstconcerten pianoleerlingen voor 2 piano’s in sfeervolle kerk Nuis in de maand december 2019

Foto pdf in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’sFoto pdf Bram in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’s Foto pdf in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’s Foto pdf kerk Nuis in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’s Foto pdf Ninte en June in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’sFoto Dineke in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 – Google Foto’s

Op Dinsdag 17 December  “Spelende Sterren” was er een kerstconcert met leerlingen piano & viool  Heleen Pol en Petra in een stampvolle Hervormde kerk, te Nuis. En op Vrijdag 20 December 2019 een optreden met  “Stralende Sterren in een kerstconcert met pianoleerlingen . We  hebben prachtige optredens gehad van meer dan 60 leerlingen De kerk zat stampvol met ouders opa’s oma’s en vrienden , ieder jaar weer een succes en wederkerend traditie.

Het concert was dit jaar met muziek voor 2 piano’s met oa aangevuld met bewerkingen van kerstliederen voor 2 piano’s en Bach-bewerkingen en eigentijdse composities

voorspeelavond in kerk Tolbert Mei 2019

In Mei 2019 heeft er een voorjaarsconcert in de kerk Tolbert met Saxofoonleerlingen van Mathilde Leemhuis & Pianoleerlingen plaatsgevonden.

Sommigen leerlingen gaan (openbaar ) examen doen, ze hebben een deel van hun programma ten gehore gebracht die ze voor de praktijk examens in juni gaan afleggen.

De kerk zat gezellig vol het was een afwisselende avond met saxofoon en piano stukken.

Het publiek heeft genoten en na afloop werd er koffie en thee aangeboden.

Foto audrey in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 – Google Foto’s

Betrokken & Bevlogen docentenconcert Kunstbedrijven Westerkwartier 10 februari a.s. Grandcafé ‘Borg Nienoord’

Betrokken & Bevlogen

docentenconcert Kunstbedrijven Westerkwartier 

10 februari a.s.

Grandcafé ‘Borg Nienoord’

 

Onder de noemer ‘Betrokken & Bevlogen’ verzorgen de docenten van muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier  Lindy Adema, Jildou Renema, Petra Wielemaker, Durk Krol en Willem Pots op zondagmiddag 10 februari, 15.00-16.00 uur, een concert in de ridderzaal van ‘Grandcafé Borg Nienoord’ met unieke en interessante samenstellingen. Op het programma staan o.a. werken van de componisten J.S. Bach, F. Duvernoy, Hovhannes Shiraz, Astor Piazolla,  R. Schumann en  jazzspecialist  Eric Vloeimans,.

Aanvang: 15.00 uur Toegang is gratis.

Ridderzaal ‘Grandcafé Borg Nienoord’ 

Nienoord 1 9351 AC Leek

herdenkingsconcert in Leek

Leek krijgt 17 nieuwe “Stolpersteinen” dat zijn gouden gedenktegels voor de huizen waar joodse kinderen hebben gewoon die zijn omgekomen/getransporteerd in 2e WO

Ik heb met de kunstenares gesproken over de zwarte blz uit de geschiedenis van Leek over de herdenking van 12 oktober in de Roomsterborgh ( http://www.roomsterborgh.nl/contact/)

Hier kan je meer lezen over de tentoonstelling https://www.adastel.nl/geleende-gezichten
Omdat het een herdenking is en de burgemeester uit de gemeente Leek de tentoonstelling komt openen , waren er ook sprekers die de gedichten voordragen Het is de herdenking van de 101 transporten die zijn uitgevoerd uit Leek.
We zijn gevraagd voor de muzikale omlijsting van die middag en we hebben duetten piano & zang met 4 zangleerlingen van Douwe Kamminga gespeeld. Het was een zeer aangrijpende middag en de tentoonstelling van de 101 gezichten heeft veel indruk gemaakt.

aankondiging vleugel/kerstconcert 18 & 21 December 2018

Aankondiging:
In de kerk Nuis vleugel/kerstconcert;
Dinsdag 18 december 2018  “spelende sterren” met viool & piano leerlingen van Heleen Pol en Petra Wielemaker  , aanvang 19:00 tot 20:00 uur in kerk Nuis, inloop met koffie vanaf 18:00 uur.
Vrijdag 21 December 2018 “stralende sterren “door pianoleerlingen van Petra Wielemaker aanvang 19:00 tot 20:00 uur in kerk Nuis, inloop met koffie vanaf 18:00 uur.

Een Elegie

Op zaterdag 3 November was er de hele dag een groot evenement “samen uit Leek”  op landgoed Nienoord ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente  Leek.

Voor deze speciale gelegenheid  mocht ik het koor uit Leek “In Between” begeleiden met prachtige liederen.

Samen met Severiano Paoli contrabassist, hebben we een intermezzo uitgevoerd: De Elegie van  Giovanni Bottesini (1821-1889) van deze italiaanse componist . Een Elegie is een klaagzang.

familievoorstelling de Z-Side Story

Op zaterdag 3 November was er de hele dag een groot evenement “samen uit Leek”  op landgoed Nienoord ter gelegenheid van het afscheid van de gemeente  Leek.

Leerlingen en docenten van de Muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier speelden voor de laatste keer de muziek theater voorstelling “Z- Side Story “ voor de hele familie met muziek uit the Westside story & The White Album “the Beatles”
Naomi is een echte heerenveen fan Als ze verhuist naar het Westerkwartier , komt ze in een klas vol Groninger fans En dan wordt ze ook nog verliefd….
De voorstelling was in de Noordhal van het rijtuigenmuseum Nienoord en onder groot publiek en was een succes!

 

Haydn Festival 2018

Op 17 & 18 November heeft het Haydn Festival plaatsgevonden op het conservatorium in Groningen

Er hebben verscheidene pianoleerlingen meegedaan .

Hieronder een prachtige foto met Robin aan de vleugel , hij speelt de Romance van Tchaikovsky uit het hoofd! 

Masterclass piano & Cello in de abdijkerk van Aduard

Zaterdag 17 November gaven Doris Hochscheid en Frans van Ruth een masterclass in de Abdijkerk van Aduard . 
Pianoleerling Robin Jelsma (11 jaar) en celloleerling Lotte Hobo (14 jaar) van de muziekschool kunstbedrijven speelden een compositie van een nederlandse componiste . 
Beide hebben les bij de muziekschool; Petra Wielemaker – piano en celloles bij Arjan van der Boom. 
Ook gaven deze musici, Doris & Frans een prachtig recital “radicaal – romantisch “ 
Het was een inspirerende dag.
De Abdijkerk organiseert meer concerten waaronder een familieconcert en de toegang voor kinderen is gratis jaarprogramma