Blog

Diner Dansant ‘Menu@KunstKwartier’🎵

Morgen, zaterdag 18 september, zijn jullie allemaal van harte welkom buiten op het openingsfeest  van het ‘Het KunstKwartier’  Diner Dansant ‘Menu@KunstKwartier’🎵in het authentiek historisch dorpje Ezinge🥳
Het Wierdenland Museum is morgen het startpunt in Ezinge .De wandeling begint om 17:00 uur door het historische dorpje Ezinge naar het podium . Er zijn ensembles langs de weg 🥳 door de leerlingen van het Het KunstKwartier. Om 17:00 uur  starten vanuit het Wierdenland Museum groepjes voor de wandeling 🚶‍♀️ met begeleiding door de theatergroep met Saskia Broertjes. Er staan foodtrucks langs de weg voor hapjes en drankjes in de Torenstraat in Ezinge. 

Het Piano optreden begint om 18:00 uur🎵op het hoofdpodium met kinderen zonder “muziek- allergie” die zelf ook muzieknoten kunnen toevoegen aan het recept! 

18:45 uur Procussion

19:05 Zangzaad

19:30 slotact met Mama Appelsap Mashup 

om 20:00 uur is het feest afgelopen
Nu al trek? Tot morgen 😜

pianoleerling cum laude geslaagd

Maandag 22 juni heeft Wouter Stevens zijn praktijkexamen piano gedaan en hij heeft zijn diploma met lof gehaald.
Hij is cum laude geslaagd. Hij heeft nog maar twee jaar les, dus dit is een geweldige prestatie.
De commissie genoot erg van zijn pianospel. Zijn spel was namelijk erg gevarieerd en hij liet zijn veelzijdigheid zien met het zelfgeschreven stuk ” Just over the Edge”.
Hij heeft les van pianodocente Petra Wielemaker van de muziekschool Kunstbedrijven.

Examens pianoleerlingen

Het einde van dit schooljaar nadert… 3 juli is alweer de laatste lesdag voor de zomervakantie.

Een planning voor het nieuwe lesrooster 2020/21 maak ik na de zomervakantie in de school -organisatorische week van 17 Augustus. 

In die week ontvangen jullie een mail over de piano lestijd.

De pianolessen starten vanaf maandag 24 augustus.    Alle pianoleerlingen die examen- praktijk hebben gedaan afgelopen week, hebben hun pianodiploma gehaald, knap!🎹😅👍👏 In de week van 7 september starten de theorielessen C/D en de leerlingen sluiten de theorie af met een examen.  Dit betekent: nieuwe kansen voor de meer ambitieuze leerlingen 😜 In de week van 4 januari 2021 starten de theorielessen A/B. In de week van 7 juni 2021 zijn de praktijk examens. Dit is het 2e deel en nodig om het diploma te kunnen behalen. 

Onze nieuwe brochures seizoen 2020-2021 zijn uit en verkrijgbaar op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni tijdens de infodagen muziekschool Kunstbedrijven Westerkwartier. Infodagen Kunstbedrijven Westerkwartier  26 en 27 juni 2020

Voormalig Kaaswinkeltje
Overtuinen 7a
9801 BR Zuidhorn

Zaterdag 19 September is er een Open dag in het Cultureel Centrum Zuidhorn van de muziekschool met een openbare instrumenten presentatie + instrumentenmarkt van 11:00 -15:30 uur. Zusjes /broertjes/ ouders zijn van harte uitgenodigd om een voorstelling, open lessen en het uitproberen van alle instrumenten bij te wonen met alle docenten van de muziekschool. Aanmelden kan nog voor het nieuwe seizoen 2020 /21 ,er is nog plek! stuur een mail naar petrapianoles@gmail.com of kijk even naar filmpjes van mijn pianoleerlingen;

Instagram kunstbedrijven

Alvast een hele mooie zomer toegewenst!

Online Pianolessen in tijd van Quarantaine en Coronavirus

Nood breekt wet. Online Pianoles per Skype/FaceTime /Zoom is niet ideaal, logisch, anders hadden we dat altijd wel gedaan… Maar, er zijn toch echt leuke voordelen te vinden! Persoonlijk vind het ook een leuke uitdaging om goede en leuke lessen te blijven verzorgen met de hedendaagse techniek. Rust en regelmaat wordt ook zeer gewaardeerd door de ouders om de lessen online voort te zetten en mijn pianoleerlingen zijn dik tevreden! 

Hier krijg je ook weer veel energie van!

Daarnaast ben ik van mening dat het belangrijk is om positiviteit te creëren in deze tijden. Ik denk dat we daaraan kunnen bijdragen door toch de pianolessen door te laten gaan, ook al is het ietsje anders. Ik zie de afgelopen week in Nederland veel mensen keihard werken om anderen te helpen. Ik zie gave en creatieve initiatieven ontstaan; de een om anderen te helpen, en de ander om simpelweg iets leuks/ positiefs aan de samenleving toe te voegen. Positief denken helpt altijd, juist in een moeilijke periode. Laten we lekker blijven muziekmaken! en wat ben ik blij met alle leuke en gezellige filmpjes van mijn pianoleerlingen en het hebben van contact!

Prachtige kerstconcerten pianoleerlingen voor 2 piano’s in sfeervolle kerk Nuis in de maand december 2019

Foto pdf in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’sFoto pdf Bram in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’s Foto pdf in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’s Foto pdf kerk Nuis in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’s Foto pdf Ninte en June in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 –

Google Foto’sFoto Dineke in Kerstconcert piano, Kunstbedrijven Westerkwartier 2019 – Google Foto’s

Op Dinsdag 17 December  “Spelende Sterren” was er een kerstconcert met leerlingen piano & viool  Heleen Pol en Petra in een stampvolle Hervormde kerk, te Nuis. En op Vrijdag 20 December 2019 een optreden met  “Stralende Sterren in een kerstconcert met pianoleerlingen . We  hebben prachtige optredens gehad van meer dan 60 leerlingen De kerk zat stampvol met ouders opa’s oma’s en vrienden , ieder jaar weer een succes en wederkerend traditie.

Het concert was dit jaar met muziek voor 2 piano’s met oa aangevuld met bewerkingen van kerstliederen voor 2 piano’s en Bach-bewerkingen en eigentijdse composities